četvrtak, 8. ožujka 2012.

Zarada novca blogom ili web stranicom - koliko se otprilike može zaraditi - Primjer - Rezime

 Kako zaraditi blogom ili web stranicom?

Ako biste htjeli povećati svoje prihode dodatnom zaradom preko Interneta na ovoj stranici smo vam priredili potpuno besplatni vodič u kojem vam nudimo savjete o, po našem iskustvu, za sada najjednostavnijem i najefikasnijem načinu zarade na Internetu - Google AdSense programu.
Google Adsense je program koji vam omogućava zaradu kada posjetitelji klikaju na oglase koje korištenjem Googleovog sustava postavljate na svoju stranicu.
Za ovakav tip zarade vam je dakle potrebna web stranica ili blog na kojima ćete objavljivati oglase. Možete imati više web stranica i/ili blogova - na taj način povećavate broj posjetitelja, a samim time posredno i broj klikova na oglase - novac dobivate samo kada posjetitelji klikaju na vaše oglase. 



Koliko se, od prilike, može zaraditi?

Sigurno imate dojam da posjetitelji stranica rijetko klikaju na takav tip oglasa, no zapravo u prosjeku oko 2% učitavanja stranice završi klikom posjetitelja na neki od oglasa (vodite računa da prosječan posjetitelj na kvalitetnoj web stranici napravi 2-5 učitavanja različitih stranica).
Zarada od jednog klika značajno varira - korištenjem različitih programa dolazimo do podataka da donja granica iznosi simboličnih 1 cent, dok gornja ide i do 40 dolara po kliku. I upravo ovdje se krije glavni adut našeg vodiča - mi vam dajemo savjete kako da od klikova sa svoje stranice zaradite što više.
Naravno, ne možete očekivati zaradu ni približnu spomenutih 40$ po kliku jer je broj takvih oglasa izuzetno malen, ali uz odgovarajuću optimizaciju stranice prosječan klik može donositi oko 2-3 dolara što za solidno posjećenu stranicu može donositi prilično značajnu dobit. 



Primjer:

Pretpostavimo da web stranica ima oko 100 posjetitelja dnevno (što je više nego realna procjena za stranicu na engleskom jeziku) i da svaki od njih klikne 3 puta negdje na stranicu, to je dakle 300 učitavanja stranice.
Uz prosječnih 2% kliknutih oglasa u odnosu na broj učitavanja to je dnevno 6 klikova.
Ako prosječni klik donosi primjerice 2.5 dolara to znači dobit od oko 15 dolara dnevno za 6 klikova dnevno, odnosno oko 75kn dnevno, odnosno 2250kn u 30 dana što zapravo uopće nije loše uzevši u obzir da je to novac koji nakon što izradite i promovirate stranicu (za što ne trebate baš ništa osim vremena) redovito dolazi bez potrebe da trošite svoje vrijeme (osim povremenog ažuriranja stranice, što realno ne uzima posebno puno vremena). 




 Rezime:

Ya sam se tek počeo baviti ovim BLOGiranjem :D
nisam nešto ubijeđen da će biti velika zarada, jer  evo moj promet na blogovima dnevno iznosi oko 30-50 posjetitelja. To mi jasno pokazuje da nemam dovoljan promet, međutim to nije jedini problem. Problem je i Google AdSense na koji sam se već 2 puta prijavio i odbili me. Sada sam opet poslao i čekam da mi odobre ovu stranicu:  http://sportnajednommjestu.blogspot.com

Moj savjet za vas: Ako imate slobodnog vremena i smatrate da ste kreativni, napravite sebi blog na blogger.com ili blogger.ba pa šarajte. Zatim predajte aplikaciju za Google AdSense, pa ako vam se sreća osmjehne, počet ćete zarađivati, sitno, ali eto, malo pomalo...

SRETNO!!!! 

Nema komentara:

Objavi komentar